E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2016.  >  Teatar PocoLoco i Tri praščića u DV Đakovo (3. veljače 2016)
     Program Ruksak (pun) kulture doveo je u DV Đakovo Teatar PocoLoco čija je izvedba bajke Tri praščića još jednom potvrdila da djeca i dalje uživaju u pričanju bajki.

     Prije samog programa djecu i izvođače pozdravio je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.
     Redateljica Renata Carola Gatica pozdravila je djecu u ime Teatra PocoLoco i to na španjolskom jeziku, koji je njezin materinski jezik pa su djeca naučila reći buenos dias, a naučili su što znači riječ teatar i poco loco (malo ludo, šašavo).
     U predstavi su, osim glumica Zrinke Kušević, Maje Katić i Dunje Fajdić, sudjelovali glazbenici Lana Juranić koja je predstavila instrumet obou i Franjo Stojaković koji je svirao klarinet.
     Na specifičan locopocovski način, uz pomoć projekcije s grafoskopa, u  DV Đakovo nastala je čarolija i djeca su s glumcima i glazbenicima ušetala u čaroban svijet bajke Tri praščića.

    Aktivno sudjelujući u izvedbi uživala su podjednako i djeca i odgajateljice Marica Duvnjak, Ljiljana Poljak, Katarina Zetović i ravnateljica Gordana Stjepanović. Predstavi je prisustvovalo 36 djece od pet i šest godina te grupa predškolaca. Nakon predstave održana je radionica vezana uz izvedbu, a djeca su naučila i neke songove iz predstave.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature