E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNA BAŠTINA  >  Novosti  >  Dobitnici Nagrade „Vicko Andrić" za 2015. godinu (7.7.2016.)
Odbor Nagrade „Vicko Andrić“ pod predsjedanjem pomoćnika ministra Davora Trupkovića na sjednici održanoj 4. srpnja 2016. godine donio je odluke o dobitnicima Nagrade „Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu
 
     Dobitnica nagrade za životno djelo što se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske, jest Ana Mlinar, profesorica etnologije, viša stručna savjetnica konzervatorica za zaštitu etnološke baštine u Konzervatorskome odjelu u Zagrebu.
 
     Dobitnica godišnje nagrade koja se dodjeljuje pojedincima i pravnim osobama za njihov izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine jest dr. sc. Vanja Kovačić, viša stručna savjetnica konzervatorica u Konzervatorskome odjelu u Splitu. Nagrada joj se dodjeljuje za radove na obnovi samostana sv. Nikole u Trogiru.
 
     Nagradu za doprinos lokalnoj zajednici koja se dodjeljuje pojedincima ili udrugama civilnoga društva za doprinos u očuvanju ili promidžbi kulturne baštine ove je godine dobila Udruga prijatelja dubrovačke starine iz Dubrovnika.
 
     O nagradama je odlučio Odbor Nagrade „Vicko Andrić“ u sastavu: mr. sc. Branka Šulc, dr. sc. Žarko Španiček, Ranka Saračević Würth, prof., dr. sc. Zrinka Paladino, Bianka Perčinić Kavur, prof., dr. sc. Radoslav Buzančić, dr. sc. Katja Marasović i Blanda Matica, d. i. a., kao članovi Odbora te Davor Trupković, d. i. a., predsjednik Odbora.

     Svečana dodjela Nagrade „Vicko Andrić“ održat će se 27. rujna 2016. u 13:00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu kao dio manifestacije Dani europske baštine
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature