E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNE DJELATNOSTI  >  Dramske umjetnosti  >  Kulturno vijeće za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti  >  Bilješke sa sjednica  >  Sažetak konstituirajuće sjednice Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, održane 3. listopada 2016. u 11.00 sati u Ministarstvu kulture
Sažetak konstituirajuće sjednice Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, održane 3. listopada 2016. u 11.00 sati u Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2

     U Ministarstvu kulture održana je konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti koje je imenovao ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović 4. srpnja 2016. godine na razdoblje od četiri godine. U Kulturno vijeće za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti. 
     Imenovani su: Jasminka Mesarić, predsjednica HC UNIMA; Ksenija Zec, izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti i koreograf; Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica; Siniša Popović, dramski umjetnik i prof. Joško Ševo, dramski umjetnik i redoviti profesor na Akademiji dramske umjetnosti. Članovi Vijeća imenovani su na razdoblje od četiri godine. Zamjenica ministra dr. sc. Ana Lederer je uvodno u ime ministra kulture dr. sc. Zlatka Hasanbegovića i svoje osobno ime pozdravila članove Vijeća te zaželjela uspješan rad.

     Članovi Kulturnog vijeća izabrali su za predsjednika Vijeća prof. Joška Ševu. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu. 
     Stručna služba je izvijestila kako je na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu za programsko područje dramska i plesna umjetnost te izvedbene umjetnosti zaprimljeno je 556 programa s potraživanjem prema Ministarstvu kulture u iznosu od 101.053.271,42 kn. Vijeće će vrednovati programe sukladno temeljnim kriterijima koji su definirani u  članku 7. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi (NN 55/16).

      U nastavku sjednice Vijeće je razmatralo i definiralo programe kazališnog amaterizma - gostovanja, manifestacija i redovitog programa.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature