E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNE DJELATNOSTI  >  Glazba i glazbeno-scenske umjetnosti  >  Stručno povjerenstvo za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva   >  Odluke Stručnog povjerenstva (2005.)

Bilješke sa sjednica i završna ocjena djela pristiglih na Javni poziv za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva u 2005.

Na prvoj, preliminarnoj sjednici Stručnog povjerenstva održanoj 13. prosinca u 2005. u 11 sati, na dnevnom redu bili su presjek stanja prošle godine, dogovor o načinu rada, pregled 58 prijavljenih djela te točka Razno. U nastavku sjednice, Povjerenstvo je dogovorilo raspored ocjenjivanja partitura i nosača zvuka, čiju koordinaciju vodi Ministarstvo. Rasprava je nastavljena prijedlozima izmjena koje se odnose na sljedeći Javni poziv, a bit će pripremljene za zaključnu sjednicu, zakazanu za utorak, 24. siječnja 2006. u 10 sati.

Na drugoj i posljednjoj sjednici, održanoj 24.siječnja 2006., Stručno povjerenstvo usuglasilo se s međusobnim prijedlozima i ocjenama djela pristiglih na Javni poziv te je donijelo sljedeću odluku;

Odluke Stručnog povjerenstva
Temeljem Javnog poziva za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva završen je izbor djela pristiglih na posebni natječaj Ministarstva kulture u 2005. Na Javnom pozivu su mogli sudjelovati autori ili skupine autora s djelima nastalim u 2004., a ukupni fond iznosi 142.500,00 kn. Između 58 prijavljenih djela unutar šest kategorija (Poziv sadrži ukupno sedam kategorija), Stručno povjerenstvo u sastavu akademik Anđelko Klobučar, predsjednik i članovi Adalbert Marković, Zlatko Tanodi, Tomislav Fačini i Dragan Sremec donijelo je odluke za stimuliranje 10 djela i to u 5 kategorija:

Orkestralna djela:
1. Srećko Bradić, Sanctus

Komorna djela:
1. Marko Ruždjak, A tre  
2. Krešimir Seletković, disORDER  
3. Igor Kuljerić, Milonga para Luis Borges 
4. Frano Đurović, Scherzo
5. Tomislav Uhlik, Pro bono 
6. Mirela Ivičević, Unity na odmoru

Elektronička djela:
1. Vjekoslav Nježić, Rheyngaerde Chronicles

Djela za solističko glazbalo:
1. Dubravko Detoni, Diptih za glasovir

Zborska djela:
1. Nikša Njirić, Božja ljubav sveta

U kategorijama Glazbeno-scenskih, kao i Vokalno-instrumentalnih djela, Stručno povjerenstvo nije dodijelilo stimulacije.

 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature