E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
KULTURNA BAŠTINA  >  Novosti  >  Znanstveno-stručni skup "Dijalozi s baštinom 2017." u Rijeci
     Znanstveno-stručni skup "Dijalozi s baštinom" održat se 20. i 21. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u organizaciji Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci te suorganizaciji Hrvatskoga nacionalnog odbora ICOMOS-a i Hrvatskoga restauratorskog zavoda. "Dijalozi s baštinom 2017." donose niz predavanja na temu "Živjeti s baštinom - Konzervatorsko djelovanje u zaštićenim urbanističkim cjelinama u funkciji održivog turističkog razvoja".

     Dijalozi s baštinom redovito se održavaju od 2011. godine u travnju, preciznije oko 18. travnja, kada se obilježava Dan svjetske baštine, koji je ujedno i dan konzervatora, konzervatora-restauratora i drugih koji u svojem radu skrbe o zaštiti i očuvanju kulturne baštine. Zamišljen je ne samo kao mjesto prezentacije konzervatorskih i konzervatorsko-restauratorskih zahvata, istraživanja, zatim konzervatorskih planova, prijedloga zahvata ili rješenja nekoga konzervatorskoga problema, već ponajprije kao susret radi otvorene diskusije, s namjerom poticanja posljednjih godina zamrle rasprave o problemima zaštite kulturne baštine.

     Prvog dana "Dijaloga s baštinom" održat će se niz predavanja na temu "Živjeti s baštinom – konzervatorsko djelovanje u zaštićenim urbanističkim cjelinama u funkciji održivog turističkog razvoja", predstavit će se nekoliko novih znanstveno-stručnih publikacija, a sljedećeg dana terenski će se uz stručno vodstvo obići lokaliteti u Istri: Buzet, Vižinada, Oprtalj i Momjan.

>>> Više informacija: "Dijalozi s baštinom 2017."

>>> Program: "Živjeti s baštinom - Konzervatorsko djelovanje u zaštićenim urbanističkim cjelinama u funkciji održivog turističkog razvoja". pdf
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi