E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila sućut povodom smrti Lele Gluhak Buneta
6.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti povodom smrti istaknute plesačice, koreografkinje i plesne pedagoginje Lele Gluhak Buneta.       

   „Lela Gluhak Buneta je kao utemeljiteljica Zagrebačkog plesnog ansambla i pedagoginja na Školi za ritmiku i ples neizmjerno zadužila hrvatski suvremeni ples, hrvatsku umjetnost i kulturu. Stvorila je temelje današnje raznolikosti hrvatske plesne scene i jedan od najvitalnijih plesnih ansambala u Hrvatskoj. Pod njezinim vodstvom Zagrebački se plesni ansambl razvijao gradeći prepoznatljivu i samosvojnu plesnu poetiku, a njezine su se koreografije prve koristile osuvremenjenim i transformiranim folklornim plesom unutar suvremenog plesnog izričaja.
 
   Hrvatska suvremena plesna scena danas zacijelo ne bi postojala u ovom obliku bez umjetničkog djelovanja gospođe Lele Gluhak Buneta, bez njezina umjetničkog i pedagoškog djelovanja, kao i neprekidnih napora da unapređuje njezine umjetničke i organizacijske segmente. Njezin doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti pamtit će mnogi ljubitelji suvremenog plesa i plesne umjetnosti, ali i generacije plesača kojima je Lela Gluhak Buneta svojim talentom i znanjem pomogla na putu otkrivanja vlastita umjetničkog izričaja."
 
MINISTRICA
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a