E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Posjet ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek Trogiru i Sinju
7.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl sa suradnicima boravili su u Trogiru u petak, 6. listopada 2017. godine, gdje su se susreli sa zamjenicima gradonačelnika Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom te pročelnikom Konzervatorskog odjela Miroslavom Katićem, kako bi se upoznali s projektima obnove kulturne baštine u Trogiru.   Katedrala sv. Lovre, Knežev dvor, Samostan sv. Dominika, Samostan benediktinki i crkva sv. Nikola, Gradska knjižnica Trogir i Muzej Grada Trogira neke su od lokacija koje je ministrica kulture sa suradnicima prilikom posjete obišla i upoznala se s njihovim radom i projektima koji su prijavljeni na natječaje Ministarstva kulture.

   Ovom prilikom ministrica kulture upoznala se i s aktivnostima vezanima uz dvadesetu obljetnicu upisivanja Trogira na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, koja se obilježava početkom prosinca.   Nakon obilaska Trogira, ministrica Obuljen Koržinek posjetila je Sinj gdje se sastala s gradonačelnicom Kristinom Križanac i predsjednikom Viteškog alkarskog društva Sinj Stipom Jukićem. Uz stručno vodstvo Borisa Filipovića Grčića, voditelja Muzeja Sinjske alke, ministrica sa suradnicima i članovi Viteškog alkarskog društva obišli su kompleks Alkarskih dvora i Muzej Sinjske alke.

   Muzej Sinjske alke, koji svojim stalnim postavom doseže najviše muzejske standarde, prikazuje povijest Alke i njenih sudionika, njihovu odoru, opremu i oružje te alkarske statute i pravilnike koje donosi u suvremenoj digitalnoj formi. Sinjska alka dio je Registra kulturnih dobara Republike Hrvatske te je kao nematerijalno dobro upisana i na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a