E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  U Vukovaru se održava 4. kongres muzealaca Hrvatske
11.10.2017. - Uz sudjelovanje oko 130 muzealaca iz Hrvatske i zemalja okruženja, u Vukovaru je u srijedu, 11 listopada 2017. godine, počeo 4. kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem koji će tijekom naredna tri dana raspravljati o niz tema vezanih uz zaštitu muzejske građe,  međumuzejsku i međunarodnu suradnju, muzejsku edukaciju, izložbenu djelatnost kao i upravljanje muzejima.

   „Ovaj će kongres zasigurno potaknuti nova razmišljanja i dovesti do novih ideja u muzejskoj struci s ciljem da se bogata tradicijska baština priključi suvremenom trenutku u skladu s modernim tehnologijama", poručio je državni tajnik Ivica Poljičak.

   Predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Vlasta Krklec izrazila je zadovoljstvo što se kongres održava u Vukovaru čiji muzeji, Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, kako je istaknula, predstavljaju muzeje izvrsnosti.

   Tema kongresa posvećena je muzejskim fundusima, odnosno zbirnim fondovima koji čine sve zbirke muzejskih predmeta. Poseban naglasak je na problematici kojom se muzealci redovito susreću, a odnosi se na skupljanje muzejske građe, čuvanje i zaštitu, stručnu obradu građe i njeno izlučivanje.

   U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva svake treće godine organizira se Kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, s ciljem unapređenja i razvoja muzejske djelatnosti u Europi i svijetu.

   Kongres se održava do 14. listopada, a u popratnom dijelu programa predviđen je i posjet sudionika tim dvaju muzejima kao i Muzeju grada Iloka. Bit će predstavljena i izdanja Hrvatskog muzejskog društva, Zbornik 9. skupa muzejskih pedagoga "Relacije i korelacije", te upiličeno razgledavanje Dvorca Eltz. (MK/Hina)


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a