E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana svečanost Dana hrvatskih knjižnica
10.11.2017. - U povodu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica koji se diljem zemlje obilježava 11. studenoga, središnja svečanost održana je u petak, 10. studenoga 2017. godine, u Knjižnici i čitaonici grada Preloga.   Svake se godine u sklopu svečanosti dodjeljuje priznanje „Knjižnica godine“ koje uručuje Hrvatsko knjižničarsko društvo, a ovogodišnje priznanje dobila je Knjižnica i čitaonica grada Preloga. Predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Dunja Holcer, uručila je priznanje ravnateljici Maji Lesinger, radi prepoznavanja „dodane vrijednosti“ koja se očituje u radu knjižnice usmjerenoj različitim kategorijama korisnika.

   Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica održava se pod sloganom „Knjižnica za sve nas. Dođi i ti. Okreni stranicu!", tim se sloganom osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost želi potaknuti ne samo na promišljanje o tome što knjižnica znači za njih i zajednicu, već i na zagovaranje širenja i osuvremenjivanje hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

   Državni tajnik Ivica Poljičak, izrazio je iznimno zadovoljstvo da može čestitati u ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, „Knjižnici i njezinim marnim i predanim djelatnicama, koje ovom prigodom moram poimence navesti jer je riječ o postignuću samo dviju djelatnica - Maji Lesinger i Dominiki Lukačić Murković".   Čestitke i zasluge na ovakvom velikom priznanju koje dolazi iz same knjižničarske struke čime se dobiva dodatna vrijednost, kako je istaknuo državni tajnik Poljičak uputio je i korisnicima knjižnice „koji svojim interesom i znatiželjom daju poticaj za uvijek nove ideje te naravno osnivaču knjižnice Gradu Prelogu čije je prepoznavanje važnosti i uloge knjižnice u razvoju i bogatstvu lokalne zajednice osobito važno."

   Državni tajnik Poljičak istaknuo je važnost same simbioze različitih dionika kako bi knjižnica mogla uspješno funkcionirati. Nadodao je kako očekuje da će se knjižnice i dalje „unaprjeđivati u suvremenom smislu i time doprinijeti da knjižnice, poglavito u gradu srednje i male veličine uistinu budu središte kulturnog života.“ Na samom kraju iskoristio je priliku i cjelokupnoj knjižničarskoj zajednici čestitao Dan hrvatskih knjižnica i zahvalio na trajnom trudu u promicanju hrvatske kulture.

   Izrazio je i uvjerenje da će dosadašnji uspješan rad biti poticaj za daljnji ustrajni prinos u unaprjeđenju knjižničarstva ali i očuvanju hrvatskoga kulturnog identiteta u vremenima koja su pred nama.  

   U povodu Dana hrvatskih knjižnica, Hrvatsko knjižničarsko društvo snimilo je i promotivni film kojim su željeli poslati poruku kako je uz uvažavanje različitosti, knjižnica namijenjena svima, a moto „Okretanje stranice" poticaj na humanost i neisključivost.
 
 
    >>> OKRENI STRANICU! - Dan hrvatskih knjižnica


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a