E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Alkemija glasa i zvuka u Sisku (Sisačko-moslavačka županija) 20. studenog 2017.
 
   Cilj radionice Izrazi svoj glas, izrazi svoj stav u sklopu programa Alkemija glasa i zvuka održan je 20. studenog 2017. godine u Dječjem vrtiću Sisak Novi. Cilj radionice u kojoj je sudjelovalo 48-ero djece u dobi od 6 godina bio je potaknuti djecu na izražavanje kroz glazbu s ciljem vlastite interpretacije.

   Svaka radionica sastojala se od upoznavanja određene pjesme ili priče. Djeca su imitirala svoje najdraže životinje i instrumente te komunicirala kroz pokret i zvuk. Njihove su kretnje bile prilagođene dinamici pijanina kojega je svirala voditeljica radionice Melita Lovrčević. Prvi dio radionice bio je uvod za glazbeno pričanje bajki Ivane Brlić Mažuranić.

   Svako je dijete sudjelovalo u stvaranju bajke svojim glasom i instrumentom. Kroz priču o Potjehu koji je tražio istinu te Grad se beli preko baladina djeca su kroz igru i zabavu učila o ritmu, melodiji i raznovrsnim idejama za kreaciju zvukova.

   U radionici su sudjelovale odgajateljice: Blaženka Katančević, Ivana Sertić, Koraljka Antić Selanac, Mirjana Petrović, Ivanka Rođak i Marija Šćetko (pedagoginja).
 Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature