E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  LUTKOFOR u Hrvatskoj Kostajnici (Sisačko-moslavačka županija) 6. studenog 2017.
   Prvi dio programa, lutkarska predstava u malom lutkarskom kazalištu koje je izrađeno po uzoru na  pozornicu Gradskog kazališta lutaka Rijeka, izveden je u učionici za 54 učenika 3. i 4. razreda. Sadržaj predstave odnosi se na proces nastajanja lutkarske predstave. Djeca su se, kroz likove inspicijenta, redatelja,  tehnologa lutke i glumaca lutkara, upoznala s osnovnom kazališnom problematikom i kazališnim i lutkarskim pojmovima te s nekoliko glavnih tehnika izrade lutaka.

   Svaka lutka kroz malu audiciju za predstavu „Tri praščića“ ispričala je ono najvažnije o sebi - kako funkcionira i kako ju se animira. Predstava je završila pozivom djeci na sudjelovanje u radionici - pripremi i izvedbi predstave „Tri praščića“.

  Radionica je osmišljena tako da su nakon predstave, koja je  uvod u radionicu, djeca koja su dotad bila gledatelji postali sudionici i stvaratelji predstave. Izrađene su skice i prijedlozi za scenografiju za odabranu scenu, a zatim su djeca koja su vježbala tekst , animaciju i glumu,  koristeći scenografiju i lutke osmišljene uz pomoć ostale djece, izvela predstavu.

   Djeca su pokazala izuzetan interes za sudjelovanje u procesu nastajanja predstave.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature