E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana deveta po redu Noć kazališta
25.11.2017. - U povodu devete po redu Noći kazališta, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je u subotu 25. studenoga 2017. godine, u programu Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu koji ujedno slavi i 125. godišnjicu djelovanja.    

  
      
   Uputivši iskrene čestitke svim kazališnim institucijama koje sudjeluju u ovogodišnjoj Noći i poziv građanima da dođu na predstave i ostala kulturna događanja, ministrica kulture Obuljen Koržinek u društvu gradonačelnika Karlovca Damira Mandića, ravnatelja „Zorina doma“ Srećka Šestana i suradnika, pogledala je televizijsku snimku hit-predstave „Zlatne rukavice“ u izvedbi njihovog ansambla.
    
   Ministrica kulture istaknula je važnost otvaranja kazališnih institucija prema građanima i nadodala kako je ovo posebna prilika za privlačenje mlade publike, poslavši poruku kako je „jedna Noć kazališta u godini, a ona su otvorena svaki dan i svaku večer“.
     
   Posebno je istaknula sve bogatiji program „Zorin doma“, koji temelje na vlastitim glumačkim, redateljskim i plesnim kreativnim snagama u čemu i leži najveća vrijednost kazališta koju publika i prepoznaje.

FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI

   Ravnatelj „Zorin doma“ Srećko Šestan istaknuo je kako svi kazališni ansambli već izvode prigodne programe u ovoj svečanoj godini obilježavanja  125. godišnjice rada, dok baletni i dramski studio obilježavaju 65. godišnjicu svojih aktivnosti. Posebno je istaknuo i ponovno pokretanje profesionalnog glumačkog ansambla, zahvalivši dramskom i baletnom ansamblu na njihovom trudu i zalaganju kao glavnim nosiocima kazališta.

   Ovogodišnja deveta po redu Noć kazališta održava se od 16. do 26. studenoga 2017. godine, a uključuje stručne tematske okrugle stolove u kojoj će sudjelovati oko 80-ak kazališnih institucija i organizacija na oko pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

>>> ProgramFOTO: IGOR ČEPURKOVSKI

FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI

FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
FOTO: IGOR ČEPURKOVSKI
 
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a