E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek održala sastanak s povjerenikom Navracsicsem
27.11.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima održala je sastanak s povjerenikom Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tiborom Navracsicsem, u ponedjeljak, 27. studenoga 2017. godine u Ministarstvu kulture.   U pratnji povjerenika Navracsicsa bila je gospođa Bernadett Petri iz Kabineta povjerenika, a sastanku je prisustvovao i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević.
 


   Ministrica Obuljen Koržinek i povjerenik Navracsics razgovarali su o planovima i pripremama za obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. Uz promicanje dijaloga, suradnje i obrazovanja o kulturnoj baštini, u planu je i organiziranje konferencije u suradnji sa Međunarodnim centrom za podvodnu arheologiju u Zadru koji je UNESCO-ov centar II kategorije, a planira se uključivanje i ostalih relevantnih institucija i ustanova u program obilježavanja Europske godine kulturne baštine u Hrvatskoj.

   Ministrica kulture istaknula je važnost projekta Rijeka EPK 2020. kojim je Hrvatska po prvi puta dobila priliku ponijeti prestižnu europsku titulu prijestolnice kulture. Tom prilikom izrazila je uvjerenje kako će se projektom Rijeka EPK 2020. povećati vidljivost hrvatske kulture tijekom predsjedavanja Europskom unijom tijekom prvih šest mjeseci 2020. godine.

   Na sastanku je istaknuta velika vidljivost u kulturnom sektoru  i uspješno sudjelovanje hrvatskih prijavitelja u potprogramima Kultura i MEDIA programa EU Kreativna Europa kao i nastavak podrške Ministarstva kulture u sufinanciranju hrvatskih projektnih partnera u tom programu.

   Prilikom posjeta Hrvatskoj povjerenik Navracsics sudjelovao je na konferenciji  pod nazivom „Kako je Erasmus postao Erasmus+“ u povodu obilježavanja 30 godina najvećeg programa akademske mobilnosti.
 
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a