E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren Državni arhiv u Vukovaru
1.12.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek svečano je otvorila Državni arhiv u Vukovaru koji je otvaranjem novog prostora arhiva obilježio deset godina svojega djelovanja, u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine.


FOTO: DAVU

   Na svečanosti otvaranja, ministrica kulture Obuljen Koržinek rekla je kako se osiguranjem adekvatnog prostora koji ispunjava sve kriterije suvremene arhivske prakse omogućuje trajno rješenje smještaja arhivskog gradiva, kako postojećeg tako i onog koje će Arhiv tek preuzeti. Izrazila je i nadu da će „ovaj prostor zasigurno svim djelatnicima Državnog arhiva Vukovar omogućiti još kvalitetniji rad, a na sveopće zadovoljstvo građana koji će upravo na ovome mjestu moći pronaći pisane tragove zavičajne baštine".

 
   Naglasila je i kako Ministarstvo kulture snažno podržava i nastavit će podržavati nove programe i projekte Državnog arhiva u Vukovaru s ciljem zaštite jedinstvenog gradiva o kojem taj Arhiv skrbi, a uzimajući u obzir važnost koju upravo taj Arhiv ima za cjelokupnu hrvatsku povijest i baštinu hrvatskog naroda.
 
FOTO: DAVU
 
   Ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez naglasio je kako Arhiv predstavlja izvorište ne samo povijesno-znanstvenih pothvata koji su usmjereni  na istraživanje prošlosti, nego i privatnih genealoških istraživanja kojima se nastoji dobiti što potpuniji odgovor o vlastitome porijeklu. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, izrazivši uvjerenje kako će Arhiv biti od koristi svim žiteljima Vukovarsko-srijemske županije, napomenuo je kako je Državni arhiv još jedna u nizu ustanova po kojoj će Vukovar postati prepoznatljiv.
 
   Izgradnja Arhiva financirana je dijelom sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a dijelom sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Za uređenje i opremanje novog prostora Državnog arhiva u Vukovaru ukupno je utrošeno  11,8 milijuna kuna, a arhiv raspolaže s mogućnošću smještaja oko 5.000 dužnih metara arhivske građe.

>>> Državni arhiv u Vukovaru

 
FOTO: DAVU
 
 
FOTO: DAVU


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a