E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren Centar za kulturu „Rudar” u Murskom Središću
5.12.2017. - U Murskom Središću u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine, otvoren je Centar za kulturu „Rudar“. Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andreja Plenkovića i ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak, u svom obraćanju rekao je  kako mu je čast što može u njihovo ime biti na otvorenju tako reprezentativnog objekta.

   Istaknuo je kako reafirmirani naziv Centar za kulturu „Rudar“ nije samo podsjetnik na prošla vremena nego i izravna referencija na posebnu duhovnu kvalitetu koju dijele nekadašnji rudarski krajevi.
 
FOTO: Centar za kulturu „Rudar“ Mursko Središće
 
 
   „Otvorenjem obnovljenog Centra za kulturu otvara se prostor u kojem će svi građani Murskog Središća nadomak svog doma na kvalitetniji način strukturirati svoje slobodno vrijeme i zadovoljiti svoje potrebe za informacijama, obrazovnim sadržajima, umjetničkim programima i kulturnim događanjima. Sama ideja lokalnih kulturnih centara podrazumijeva izgradnju kapilarne mreže događanja i sadržaja koji čine kulturni život neke zajednice. To je zapravo stvaranje kulturnih i umjetničkih programa u samoj zajednici, na licu mjesta, uz sudjelovanje svih zainteresiranih građana“, rekao je državni tajnik Poljičak uvjeren kako će nova kulturna infrastruktura podići razinu svih segmenata kulturnog i društvenog života u gradu, uz promicanje kulture dijaloga.

FOTO: Centar za kulturu „Rudar“ Mursko Središće

   Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak podsjetio je na trenutke koje su proveli mnogi građani u dugom nizu od pedeset godina, u kinu „Rudar“. Zahvalivši svima na pomoći oko izgradnje Centra, istaknuo je kako se osnivanjem povjerenstva 2008. godine krenulo u adaptaciju postojeće zgrade, a stalnim ulaganjem Grada, Ministarstva kulture i Međimurske županije danas je Centar za kulturu „Rudar“ otvoren.

   Ukupna investicija iznosi 8,684.337,44 kuna te je još 1,5 milijuna kuna utrošeno u ostali dio zgrade Centra za kulturu „Rudar“. Ministarstvo kulture ukupno je uložilo 3 milijuna kuna.

   Uz brojne goste i uzvanike, svečanosti je prisustvovao i poseban izaslanik predsjednika Sabora Darko Horvat, međimurski župan Matija Horvat, njegov zamjenik Josip Grivec, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova te prijatelji iz susjednih država Slovenije, Mađarske i Austrije.

FOTO: Centar za kulturu „Rudar“ Mursko Središće
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a