E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNE DJELATNOSTI  >  Knjiga i nakladništvo  >  Promidžba hrvatske knjige

Na stranicama Cultureneta odnedavno je dostupna baza prijevoda djela hrvatske književnosti, koja je osmišljena u okviru Odjela za promidžbu knjige. Kao jedan od mogućih načina dugoročnog kreiranja prepoznatljivog karaktera hrvatske književnosti u inozemstvu, baza bi trebala postati polazište za promišljanje konkretnih promidžbenih akcija i projekata. Koncipirana je kao pragmatična pomoć zainteresiranom korisniku u pronalaženju što iscrpnijih opisa dostupne građe, uz mogućnost pretraživanja po višestrukim kriterijima. U procesu prikupljanja podataka korištene su brojne objavljene i neobjavljene bibliografije te njihovi digitalni oblici.

Iako svojim trenutnim opsegom ne pretendira na cjelovitost i zaokruženost podataka, baza je puštena u javnost kako bi potaknula relevantne sudionike knjižnog lanca – prvenstveno autore, čija su imena u bazi već poznata činjenica ili će to tek postati – na interakciju, odnosno pomoć u njezinu sadržajnom, kvantitativnom i kvalitativnom popunjavanju.

S namjerom približavanja sadržaja stranim korisnicima i interesentima, izrađena je i njezina engleska inačica. Na taj se način pokušava pridonijeti ostvarenju i razvoju istinske višesmjerne međukulturalne razmjene.

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature