E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice kulture u povodu smrti hrvatskog slikara, scenografa, redatelja i scenarista Željka Senečića
3.1.2018. - U povodu smrti istaknutog hrvatskog slikara, scenografa, filmskog i kazališnog redatelja, scenarista, pisca, dizajnera interijera gospodina Željka Senečića, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je brzojav sućuti.  

   "Gospodin Željko Senečić, čovjek širokih interesa i brojnih talenata, svojim odlaskom zatvara bogatu i zaokruženu kreativnu dionicu.
 
   Iako ga ponajprije pamtimo kao filmskog i kazališnog redatelja i scenarista, čiji potpis nose stotine igranih i dokumentarnih filmova i kazališnih izvedbi, po svojoj je temeljnoj vokaciji Željko Senečić majstor likovnog izričaja i jedan od naših prvih i najuspješnijih školovanih scenografa.
 
   Svojom umjetničkom, a ponajprije ljudskom energijom osnažio je hrvatsku i međunarodnu likovnu, kazališnu i filmsku scenu, ostvarivši zavidne uspjehe u svim područjima kojima se bavio. Tijekom šest desetljeća stvorio je impresivan stvaralački opus, o čemu rječito svjedoče brojne domaće i inozemne nagrade i priznanja.
 
   Odlazak Željka Senečića ostavlja veliku prazninu u hrvatskom kulturnom prostoru i bolni gubitak u srcima bližnjih. No, iza njega ostaju djela trajne vrijednosti, razasuta diljem hrvatskoga kulturnog i umjetničkog krajolika, po kojima će ostati u sjećanju budućih naraštaja.
 
   U ime Ministarstva kulture i svoje osobno upućujem vam izraze iskrene sućuti."
 
 
 
                                                                                             
                                                                                              MINISTRICA
 
                                                                            dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a