E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Objavljen interaktivni katalog Zbirke fotografske dokumentacije
5.1.2018. - Ministarstvo kulture objavilo je mrežni katalog Zbirke fotografske dokumentacije Uprave za Zaštitu kulturne baštine, koji je od danas dostupan na poveznici http://fototeka.min-kulture.hr.   
  

   Bogat vizualni material koji se ovim projektom prvi put cjelovito predstavlja široj javnosti, podijeljen u četiri zbirke – Zbirka riznica Zagrebačke katedrale, Zbirka Većeslava Henneberga, Zbirka Vladimira Horvata, te Orgulje u Hrvatskoj.

   Fotografska baza orguljaške baštine Hrvatske obuhvaća ukupno 5462 fotografije, a nastala je tijekom akcije „Zaštita glazbenog instrumentarija“ koju je od 1972. do 1975. godine provodio tadašnji Republički zavod za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.

   Fotodokumentarističko djelovanje Većeslava Henneberga ponajprije je posvećeno ovjekovječivanju baštine starih prethistorijskih gradina i srednjovjekovnih gradova Like i Dalmacije, dok su u ostavštini fotografa Vladimira Horvata, upisanoj u Registar zaštićenih kulturnih dobara, dominantne cjeline Pomorski ciklus, Kontinentalni ciklus, Zagrebački ciklus i Ciklus prirode.

   Autori ovih vrijednih zbirki su, uz Većeslava Henneberga i Vladimira Horvata, još i Nino Vranić i Vladimir Tkalčić.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a