E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  U Splitu održana informativna radionica za Poziv „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“
9.1.2018. - Na informativnoj radionici koja prati otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, a koja se održala u utorak, 9. siječnja 2018. godine u Splitu u organizaciji Ministarstva kulture,   potencijalnim prijaviteljima su podrobno predstavljeni ciljevi i kriteriji ovog velikog natječaja usmjerenog k razvoju dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.   Na prvoj od tri informativne radionice, uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek i ministra rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marka Pavića, sudjelovali su još i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika Grada Splita.

   „Drago nam je da smo prvu ovakvu radionicu započeli upravo u Splitu jer smo svjesni duge tradicije kulture i umjetnosti koja je prisutna na ovom području. Smatramo da ovakvim natječajima možemo itekako doprinijeti lokalnom kulturnom razvoju. Osim toga, naglasak natječaja je na unaprjeđenju postojećih i uspostavi novih modela upravljanja između javnog i civilnog sektora, poticanju suradnje i zajedničkog donošenja odluka na lokalnim razinama te pristup kulturno umjetničkim programima“, istaknula je ministrica, napomenuvši kako u vremenima razvoja novih tehnologija, koje predstavljaju izazov malim i većim sredinama, razvojnim strategijama treba osigurati participaciju građana u svim područjima kulture i umjetnosti.   Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić istaknuo je kako je ovo jedan od najvećih natječaja namijenjen udrugama u kulturi, te dodao kako je unutar Europskoga socijalnog fonda još 100 milijuna kuna dodijeljeno razvoju programa vezanih uz kulturu. 

   U ime Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Luka Bogdan istaknuo je važnost ovog natječaja i ulogu lokalne samouprave u osiguravanju optimalnih uvjeta za djelovanje civilnog društva. Najavio je i otvaranje podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Splitu, što bi se trebalo realizirati u narednim mjesecima.

   Kao potencijalni prijavitelji na ovaj natječaj, financiran kroz Europski socijalni fond, na radionici su sudjelovali brojni sudionici javnog i civilnog sektora: gradonačelnici, načelnici, ravnatelji javnih ustanova, voditelji kazališnih i filmskih festivala i umjetničko-aktivističkih inicijativa.

   Nakon Splita, održat će se radionice u Osijeku (Hotel Osijek, 11. 1. 2018.) i Zagrebu (Hotel International, 17. 1. 2018.). Natječajna dokumentacija dostupna je na poveznicama: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a