E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture sudjelovala na proslavi blagdana svetoga Tripuna i sastanku s ministrom kulture Crne Gore
5.2.2018. - Na poziv biskupa kotorskog Ilije Janjića, a u povodu proslave svetoga Tripuna mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u pratnji pomoćnika ministrice Davora Trupkovića prisustvovala je u nedjelju, 4. veljače 2018. godine, proslavi blagdana u Kotoru.    Nakon obilježavanja blagdana  svetoga Tripuna mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, održan je i sastanak s ministrom kulture Crne Gore Aleksandrom Bogdanovićem.
 
   Tema sastanka dvaju ministara bili su zajednički projekti koji će u narednom razdoblju ojačati suradnju dviju država ali i nominacija uvrštenja Bokeljske mornarice i Kola svetog Tripuna na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva zajedničkom nominacijom Hrvatske i Crne Gore. Na sastanku je usuglašeno kako će se u narednim danima intenzivirat suradnja među stručnjacima dviju zemalja, kako bi se riješila otvorena pitanja.
 
FOTO: MINISTARSTVO KULTURE CRNE GORE

   Ministri kulture razgovarali su i o zajedničkim projektima bilateralne suradnje koji se realiziraju između dviju država, a u područjima od zajedničkog interesa poput suvremenog stvaralaštva i kulturne baštine u kojima je posebno istaknuto sudjelovanje u pripremama projekata iz europskih fondova. Tu je posebno prepoznat i potencijal koji nudi program Europske unije Kreativna Europa, te je dogovorena suradnja nadležnih deskova Kreativne Europe radi bolje koordinacije s institucijama i pružanja informacija vezane uz sudjelovanje u programu Kreativna Europa.
 
   Bilo je razgovora i o valorizaciji Stećaka - srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika, koji se nalaze na sjeverozapadnim dijelovima Crne Gore te u južnim dijelovima Hrvatske, a čiji su lokaliteti upisani na Popis svjetske baštine UNESCO-a, koji potvrđuju zajedničko kulturno nasljeđe ali i značajno doprinose jačanju kulturne i turističke ponude.
 

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a