E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture u Dubrovniku na Festi svetoga Vlaha i sastanku s gradonačelnikom Frankovićem
5.2.2018. - Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek boravila je u Dubrovniku, u povodu Dana grada Dubrovnika i Feste svetoga Vlaha, 2. i 3. veljače 2018. godine te sudjelovala u proslavi obilježavanja 1046. Feste svetoga Vlaha, zaštitnika grada.

FOTO: GRAD DUBROVNIK
 
   U ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i pomoćnik ministrice Davor Trupković održali su radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, zamjenicom Jelkom Tepšić i Orlandom Tokić.
 
   Tema sastanka bila je proširenja buffer zone te nužna obnova Orlandovog stupa. Dogovoreno je kako će se započeti sa potrebnim aktivnostima vezanim za realizaciju postupka sanacije Orlandova stupa te izrada projektne dokumentacije prema kojoj će se izvoditi sanacija. Sukladno mišljenu struke, Orlandov stup će se sanirati i pohraniti na usuglašenoj lokaciji, dok će se na mjesto originala postaviti replika.

   Nastavno na temu buffer zone, ministrica kulture Obuljen Koržinek istaknula je kako je novodefinirana zona dostavljena UNESCO-u te kako se čeka suglasnost na dostavljeni prijedlog.

   Na sastanku je usuglašen i zajednički stav kako se želi otkloniti i najmanja mogućnost ugroze jedinstvenih vizura Dubrovnika te bogate povijesne i kulturne baštine kao našeg najvećeg resursa na kojem temeljimo budući održivi razvoj.
 
 
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a