E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Javno savjetovanje EK o novoj zakonodavnoj inicijativi EK vezano za rasvjetna tijela, otvoreno do 23.2.2018.
9.2.2018. - Europska komisija započela je s konzultacijama u vezi nove zakonodavne inicijative naziva: Regulatory measure on the review of ecodesign requirements for lighting products - (EU) No 1194/2012, koja je u postupku javnog savjetovanja. Rok za očitovanje: 23.2.2018.g. 

   Svi zainteresirani dionici mogu iznijeti svoje primjedbe na poveznici (http://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-476175_en)

   Procjena  utjecaja ove zakonodavne inicijative služi u informativne svrhe te ne utječe na odluku EK o pokretanju postupka revizije Uredbe.

   Direktiva 2009/125/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 21. listopada 2009. o uspostavi okvira za utvrđivanje zahtijeva za ekološki dizajn proizvoda povezanih s energijom (SL L 285, 31.10.2009.) uspostavlja okvir za postavljanje zahtjeva Zajednice za ekološki dizajn proizvoda koji koriste energiju s ciljem osiguranja slobodnog kretanja tih proizvoda na unutarnjem tržištu.

   Europska komisija predlaže pojednostavljenje trenutnih eko dizajn propisa za rasvjetna tijela integrirajući tri postojeća propisa u jednu Uredbu.

   Ministarstvo kulture i dalje ostaje u kontaktu s nadležnim resorima te će se zalagati da izuzeće za područje kulture ostane zadržano jer bi ukidanje izuzeća značajno ugrozilo sektor kulture te još jednom ističemo, kako u potpunosti podržavamo stav artikuliran u peticiji upućenoj hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu protiv zabrane tungsten rasvjete.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a