E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture u posjeti Virovitičko-podravskoj županiji
9.2.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji svojih pomoćnika dr. sc. Ive Hraste Sočo i Davora Trupkovića, zatim načelnice Sektora za programe i projekte Europske unije Anastazije Magaš Mesić, pročelnika Konzervatorskog odjela za područje Požeško-slavonske županije  i Virovitičko-podravske županije dr. sc. Žarka Španičeka i tajnice kabineta Ane Perišić Mijić posjetila je u petak, 9. veljače 2018. godine, Virovitičko-podravsku županiju.

   Ministrica kulture sa suradnicima obišla je Grad Slatinu i susrela se s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem sa zamjenicima i suradnicima. 
   Tom prigodom ministrica je obišla slatinski Zavičajni muzej koji je predstavila ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, a potom i radove na obnovi crkve sv. Josipa gdje ih je dočekao velečasni Dragan Hrgić. O obnovi crkve nazočne je upoznao arhitekt i projektant Boris Vučić-Šneperger.
 
 
FOTO: Virovitičko-podravska županija

   Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac provela je ministricu i suradnike kroz novoobnovljene kino dvorane te se zahvalila Ministarstvu kulture, Županiji Virovitičko-podravskoj i Gradu Slatini na doprinosu u obnovi slatinskog kina. Obilazak Grada Slatine završio je posjetom Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina čiji je rad predstavila ravnateljica Ana Knežević. 

   Nakon obilaska Grada Slatine ministrica je sa suradnicima nastavila obilazak županije prema Suhopolju i tom prilikom obišla radove na rekonstrukciji Dvorca Janković, koji se financira sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020, u iznosu 40.411.014,92 kuna ukupne vrijednosti projekta.  
 
    Pri dolasku u Viroviticu uslijedio je obilazak radova na obnovi Dvorca Pejačević koji se također financira sredstvima EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020, pod nazivom Integrirani razvojni program Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ u ukupnom iznosu od 81.439.871,46 kuna, nakon čega je uslijedio i obilazak Državnog arhiva i kompleksa Franjevačkog samostana. U pratnji ministrice uz njene suradnike bili su i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima.

  
FOTO: Virovitičko-podravska županija

   Nakon obilaska održan je radni sastanak u županiji kojem su prisustvovali župan Andrović, gradonačelnik Kirin, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić te ravnatelji kulturnih institucija u gradu i županiji.

   Razgovaralo se o obnovi kulturne baštine, projektu nove zgrade arhiva u Virovitici, ulaganju u mrežu knjižnica, bibliobusnu službu, obnovi Doma kulture u Pitomači kao i o pokroviteljstvu Vlade RH u obilježavanju 200. obljetnice rođenja pjesnika Petra Preradovića. Ministrica kulture istaknula je kako su u odnosu na prošlu godinu povećana sredstva za gotovo pola milijuna kuna i sada za različite programe u Virovitičko-podravskoj županiji Ministrstvo kulture izdvaja 5,2 milijuna kuna.

FOTO: Virovitičko-podravska županija
 
   Ministrica  je sa suradnicima za kraj posjeta Virovitici prisustvovala premijeri predstave “Svatković” te sudjelovala u svečanom otvorenju 14. Virovitičkih kazališnih susreta – Virkas.

 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a