E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture primila u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Roberta W. Kohorsta
13.2.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Roberta W. Kohorsta u utorak, 13. veljače 2018. godine, u Ministarstvu kulture.       


 
   Uz ministricu kulture Obuljen Koržinek i veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Roberta W. Kohorsta sastanku je prisustvovala i savjetnica u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Jessica G. Copeland, pomoćnica ministrice Iva Hraste Sočo i viši stručni savjetnik Ivan Študir iz Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju.
 
   Ministrica Obuljen Koržinek upoznala je veleposlanika Kohorsta s nadležnostima Ministarstva i osiguravanja uvjeta za razvoj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, medija, zaštite i očuvanja kulturne baštine te međunarodne suradnje i predstavljanja hrvatske kulture u svijetu. Ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Kohorst razmijenili su mišljenje o dosadašnjim uspješnim projektima suradnje te potvrdili spremnost da kroz suradnju Ministarstva i Veleposlanstva potiču kulturne i umjetničke projekte. 
 
   Tema sastanka bila je i povrat oduzete židovske imovine tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, u kojem uz Ministarstvo kulture sudjeluju i ostala resorna ministarstva pri čemu je veleposlanik Kohorst izrazio potporu Republici Hrvatskoj u navedenom procesu.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a