E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Radionica Utvrđeni gradovi, otvorena društva
2.3.2018. - Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, UNESCO-ov regionalni ured za znanost i kulturu u Europi i Šibensko-kninska županija organiziraju radionicu pod nazivom Utvrđeni gradovi, otvorena društva Regionalne mreže za upravljanje povijesnim  zidinama i utvrdama u dobrima urbane svjetske baštine u Europi, koja će se održavati od 5. do 6. ožujka 2018. godine u Šibeniku.

   Ova konferencija se nadovezuje na prošlogodišnju konferenciju o utvrđenim gradovima koja je održana u Sieni, u Italiji prošle godine i u vezi je s promicanjem UNESCO-ove preporuke o povijesnom urbanom krajoliku.

   Radionica je usmjerena na unaprjeđenje znanja i razumijevanja sudionika u pogledu pristupa Povijesnom urbanom krajoliku (PUK), čime se promiče njegova provedba. Konkretno, pažnja će biti posvećena specifičnostima primjene PUK-a u dobrima svjetske baštine u kojima su značajno prisutne povijesne zidine, utvrde i utvrđeni urbani prostori.

   Sudionici sastanka bit će gradonačelnici i predstavnici gradskih vlasti utvrđenih gradova iz cijele Europe, nositelji UNESCO-ove katedre u području urbanog očuvanja i obnove, predstavnici Ministarstva kulture i UNESCO-a te drugi stručnjaci povezani s istom temom.
 
   
 
www.eu.godina.kulturne-bastine.min-kulture.hr

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a