E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Hrvatski nastup na sajmu knjiga u Leipzigu
12.3.2018. - Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 14. do 18. ožujka Hrvatska će se predstaviti na štandu veličine 18 m2.      

   Ovogodišnji nastup zajedničkim naporima organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ministarstvo kulture. Štand je oblikovan na temelju elemenata predstavljenih na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu koji uz police s izloženim knjigama uključuje i kontinuirano emitiranje desetak emisija Prekid programa zbog čitanja u kojima suvremeni hrvatski autori čitaju svoja recentna ostvarenja. Sve emisije koje će se prikazivati imaju engleske podnaslove.

   Hrvatski će autori nastupiti u okviru dviju međunarodnih književnih mreža u kojima je Hrvatska redovni član. U okviru mreže Traduki predstavit će se Ivana Šojat i Igor Štiks sa svojim recentnim književnim ostvarenjima, a književni opus Slavenke Drakulić bit će predstavljen u okviru Foruma slavenskih kultura.

   Na hrvatskom će štandu uz djela autora koji će u Leipzigu gostovati, kroz izložene knjige biti predstavljeno još sedam književnih opusa autora koji su zadnjih godina bili u Leipzigu te za koje se može očekivati pojačani interes inozemne književne publike što bi moglo rezultirati novim prijevodima djela suvremene hrvatske književnosti na strane jezike.
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a