E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Učimo o filmu u Slanom (Dubrovačko – neretvanska županija) 4. prosinca 2017. godine
Projekcija filma u sklopu programa Sedmi kontinent – filmska destinacija za djecu  održana je u Osnovnoj školi Slano  4. prosinca 2017. Nakon interaktivnog desetominutnog uvodnika koji je proveo voditelj, filmski kritičar Nino Kovačić, projekcija filma počela za 38 djece od 5. do 8. razreda. Program su popratili i ravnatelj Anto Konjuh i pet odgojno – obrazovnih djelatnika škole.

Učenici su s velikim interesom gledali film te pozitivno reagirali s obzirom na to da prikazani film nije bio samo tematski zanimljiv nego je i neobična kombinacija animirano-dokumentarne forme, s kakvom se nisu imali prilike susretati. Nakon projekcije, učenici su imali priliku upoznati se s filmskim redateljem Miroslavom Sikavicom, čija specijalnost je dokumentarni film te su s njim 20 minuta interaktivno razgovarali o njegovom zanimanju i iskustvu i  postavljali pitanja. Učenici su pokazali izniman interes za gosta kao i za cjelokupnim program.

Poslije projekcije uslijedila je radionica odnosno, analiza filma s voditeljem, filmskim kritičarom Ninom Kovačićem. Na radionici je sudjelovao manji broj djece iz 7. i 8. razreda, njih 20. Analiza je izvedena prema unaprijed pripremljenom obrazovnom materijalu u kombinaciji s interesima i reakcijama učenika.
Tijekom radionice služili smo se fotografijama i video isječcima iz filma. Najviše se razgovaralo o različitim prikazima stvarnosti i o umjetnikovom izražavanju kroz film, problemu identiteta, kao i pojedinim tehničkim detaljima, poput načina montažnih povezivanja animiranih, dokumentarnih ili arhivskih snimaka. Motivirani učenici su analizu popratili bez napora te se zadržali u razgovoru i nakon isteka vremena.
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature