E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Uvod u 3D animaciju u Hrvatskoj Dubici (Sisačko-moslavačka županija) 5. prosinca 2017.godine
Program Uvod u 3D animaciju gostovao je 5. prosinca 2017. godine u Osnovnoj školi Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici. Pod vodstvom Tee Stražičić i Marte Stražičić 11 učenika sedmog razreda sudjelovalo je u stvaraju svojih vlastitih animiranih likova. Komunikaciju oko izvođenja programa vodila je ravnateljica profesorica Suzana Vogrinc.

Tijekom trosatne radionice učenici su učili o tehnikama rada u kompjuterskim programima za virtualno oblikovanje animiranih likova. Nakon uvodnog dijela u kojem su voditeljice radionice učenicima predstavile profesiju animatora i osnove tehnike te terminologije u 3D animaciji, fokus rada usmjeren je na program Sculptris. Navedeni program služi kako bi se kreirali različiti animirani likovi u trodimenzionalnom prostoru.

Učenici su tijekom praktičnog dijela radionice stekli osnovno znanje modeliranja, bojanja i stvaranja vlastitih 3D animiranih likova. Od svih likova nastalih na radionici, montiran je video kako bi se mogao pokazati ostalim polaznicima škole te učiteljima i roditeljima.
Učenici su s pažnjom pratili komentare i zadatke te s velikim interesom pristupili radu na svojim animiranim likovima.
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature