E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Puž muž dopuzao do Raba (Primorsko - goranska županija) 5. prosinca 2017.
Program Kazališne družine Pinklec, koji uključuje kazališnu predstavu „Puž muž“ i radionicu „Ekete bekete“ , održan je u Dječjem vrtiću Pahuljica u Rabu 5. prosinca 2017. godine. U programu je sudjelovalo 200 djece predškolske dobi te 13 odgojno – obrazovnih djelatnika. 

Cjelokupni program izveli su  Maria Jakšića, Bruno Kontrec, Igor Baks i Davor Dokleja započinje izvedbom predstave o pužu i simpatičnom prijateljstvu koje se razvija između različitih životinja u skučenom prostoru malog jezerca. Uz puža, djecu tijekom predstave zabavljaju tri žabe, crni kos, vjeverica, zec i miš koji kroz igru sklapaju nesvakidašnje prijateljstvo. Cilj predstave je djeci prikazati važnost i vrijednosti neposredne igre odnosno interakcije u kojoj se razvijaju emocionalne i socijalne kompetencije te kroz zabavan način oživljavaju razne brojalice koje su u suvremenom svijetu pomalo pale u zaborav.
Nakon izvedbe djeca su, potaknuta dogodovštinama svih životinja, živahno razgovarala i raspravljala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Ekete bekete“. Cilj radionice je djeci osvijestiti važnost igre i interakcije te ih naučiti pravilima međuljudskih odnosa.

Djeca i odgajatelji uživali su u predstavi, a na radionici su naučili neke nove vještine koje će moći primjenjivati u svom daljnjem radu.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature