E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  O djelu Ödöna von Horvátha u Maruševcu (Varaždinska županija) 6. prosinca 2017. godine
Srednja škola u Maruševcu ugostila je Ruksak (pun) kulture i književnu radionicu koju je pripremila Ivana Perica, 6. prosinca 2017. godine. Na radionici je sudjelovalo 18 učenika i učenica prvih razreda, a u raspravu se uključila i Katica Medved, profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Radionica je obuhvaćala raspravu o romanu Mladež bez boga Ödöna von Horvátha, koji je objavljen 1937.g., a prokazuje autoritarni odgoj međuraća, militarizam u odgoju mladih te cijeli niz i danas aktualnih političkih problema. Nakon analize prvog, ključnog poglavlja rekonstruiran je tijek radnje u ostatku romana, a učenici su podijeljeni u četiri skupine u svrhu razrade pojedinih motiva. Rezultate svojih istraživanja grupe su predstavile u plenumskoj raspravi, ali tako da su se svi sudionici uključivali u diskusiju.

Ivana Perica također je predstavila program Ruksak (pun) kulture i književni klub Motor mijene, iz kojeg ova radionica proizlazi. Govorila je o nužnosti čitanja i redovite zajedničke rasprave o pročitanim tekstovima.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature