E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Puž muž i prijatelji posjetili Tisno (Šibensko - kninska županija) 6. prosinac 2017. godine
Kazališna družina Pinklec sa svojim programom, koji uključuje kazališnu predstavu „Puž muž“ i radionicu Ekete bekete, gostovala je u Dječjem vrtiću Spužvica u Tisnom, 6. prosinca 2017. godine. U programu je sudjelovalo 160 djece predškolske dobi te 10 odgojno – obrazovnih djelatnika. 

Program koji su izveli Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Igor Baksa i Davor Doklej počima izvedbom predstave o pužu i simpatičnom prijateljstvu koje se razvija između različitih životinja u skučenom prostoru malog jezerca.  Uz puža, djecu tijekom predstave zabavljaju tri žabe, crni kos, vjeverica, zec i miš koji kroz igru sklapaju nesvakidašnje prijateljstvo. Cilj predstave bio je djeci prikazati važnost i vrijednosti neposredne igre odnosno interakcije u kojoj se razvijaju emocionalne i socijalne kompetencije, te kroz zabavan način oživljavaju razne brojalice koje su u suvremenom svijetu pale u zaborav.

Nakon izvedbe djeca su, potaknuta dogodovštinama razgovarala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Ekete bekete“. Cilj radionice bio je djeci osvijestiti važnost igre i interakcije te ih naučiti pravilima međuljudskih odnosa.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature