E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture u radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
17.4.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima boravila je u ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine, u radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.  Cilj posjeta bilo je upoznavanje s tijekom provedbe programa Ministarstva za tu županiju, vrijednih nešto manje od devet milijuna kuna, te utvrđivanje prioriteta za iduće razdoblje u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave."Očekivanja su uvijek velika, a mi smo ove godine u Bjelovarsko-bilogorsku županiju uložili malo manje od devet milijuna kuna, u što je uključeno i financiranje Državnog arhiva kao naše najveće ustanove, ali i sva ostala programska područja, profesionalne i amaterske djelatnosti, knjižnice i zaštita kulturne baštine”, istaknula je ministrica Obuljen Koržinek na konferenciji za novinare održanoj poslijepodne, nakon susreta s predstavnicima lokalne i županijske uprave te predstavnicima kulturnih udruga i institucija.Dodala je kako je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vrlo živ kulturni život, posebice u dijelu kulturnog amaterizma.

"Upravo u tom segmentu trudit ćemo se kroz različite natječaje, kako one za proizvodnju sadržaja, tako i one za sudjelovanje u kulturi, dati veći doprinos financiranju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji”, istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.Ministrici su na posjetu zahvalili bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačenik Bjelovara Dario Hrebak, skrenuvši pažnju na vrijedne nematerijalne oblike kulture i prepoznatljive kulturne manifestacije u toj županiji, poput Bjelovarskih odjeka kazališta (BOK) i drugih.

Ovom je prigodom ministrica obišla Grad Garešnicu, Grad Daruvar, Grad Grubišno Polje, Grad Bjelovar, Općinu Štefanje i Grad Čazmu, a susrela se i s biskupom Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a