E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Mališan razveselio djecu u Križu 6. studenog 2017. godine
Projekcija filma Mališan (Charles Chaplin, 1921.) održana je u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine, 6. studenog 2017. godine u Križu. Nakon interaktivnog desetominutnog uvodnika koji je proveo voditelj i filmski kritičar Nino Kovačić započela je projekcija filma, a sudjelovalo je oko 160 djece od 2. do  4. razreda.

Nakon završetka projekcije potaknuta je rasprava o filmu Mališan, a djeca su vrlo zainteresirano sudjelovala u raspravi i razmjeni dojmova te iznosila svoja mišljenja o osnovnim elementima filma poput glazbe, zvuka, glume, snimanja i montaže. Analiza filma je izvedena prema unaprijed pripremljenom obrazovnom materijalu u kombinaciji s interesima i reakcijama djece. S obzirom na to da Osnovna škola Milke Trnine broji čak 500 učenika iz 20-ak okolnih naselja i da u Križu postoji stara, ali funkcionalna kino dvorana s ponekim projekcijama, ovaj filmski program bilo je iznimno važno provesti upravo u Križu.

Sukladno temi i sadržaju filma na projekciju je pozvan akademski glumac Dražen Šivak, specijalist u pantomimi i cirkusu, te je svojim akrobacijama zabavljao djecu.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature