E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Ritmične melodije zavladale Čakovcem (Vukovarsko – srijemska županija) 8. prosinca 2017. godine
Radionica Beat Busters, pod vodstvom Valenta Samardžije, gostovala je  8. prosinca 2017.godine u Osnovnoj školi Čakovci u Čakovcu. Sudjelovalo je 35 učenika 7. i 8. razreda te učiteljice Maša Vulić, Dinka Prus i Izabela Mlinarević .

Radionica je započela podjelom i prilagodbom udaraljki, zvečaka, lonaca, kanti, kutija i svega drugoga što se može naći u blizini, a proizvodi zvuk.  Za svaku tematsku cjelinu odabran je jedan ritam, koji spada u suvremenu produkciju glazbe kao što su  plesni ritmovi od techna, drum and bassa do salse i reggea. Nakon uvoda koji obuhvaća nastanak odabranog ritma predstavlja se „analogni sekvencer“, ploča koja prikazuje poziciju udaraca u odnosu na vrijeme unutar takta.

Beat Busters Radionica održana je u učionici glazbenog odgoja. Muziciranje je započelo odmah i u istom trenutku postalo zabavno i uzbudljivo. Glavni rezultat je da se stvara opće zajedništvo i potpora. Stariji učenici škole okupili su se u velikom broju i koncentrirano pratili upute voditelja radionice.

Nakon radionice zaključeno se kako treba nastaviti sa ovom aktivnošću u smislu edukacije o modernim ritmovima i plesu koja već u tradicionalnom folklornom obliku postoji u školi. Snimke istraživanih ritmova i upute za pokret poslat će se naknadno, kako bi se aktivnosti nastavile. Kako su djeca otrčala na lokalni autobus u žurbi nisu ostala na fotografiranju ispred škole.

 

Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi