E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  40. Dani znanstvene fantastike – SFeraKon
13.5.2018. - Državni tajnik Krešimir Partl sudjelovao je na 40. Danima znanstvene fantastike - SFeraKon i svečanom uručenju nagrada i priznanja za najbolje radove u kategoriji osnovnih i srednjih škola u subotu, 12. svibnja 2018. godine, u Kongresnom centru Fakulteta elektrotehnike i računarstva.     

FOTO: SFeraKon 2018

Istaknuvši značaj ovakve manifestacije državni tajnik Partl, nadodao je i kako je manifestacija jedinstvena radi otvorenosti svih kreativnih izražavanja, a trodnevni program uključuje i susrete s međunarodno poznatim književnicima, razne izložbe i radionice što je jedinstvena prilika za razmjenu mišljenja, ideja i iskustava.
 
Naglasio je kako se s obzirom na širinu tema i interdisciplinarnost programa, SFeraKon predstavlja kao jedinstveni katalizator stvaralaštva za autore koji promišljaju izazove suvremenog života.
 
FOTO: SFeraKon 2018

Organizatori najstarije i najveće hrvatske manifestacije koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike i srodnih žanrova su Društvo za znanstvenu fantastiku Sfera i Zagrebački foto kino Savez. Nagrade najboljim radovima dodjeljivale su se djeci i mladima koji su sudjelovali u Ferinom likovnom i literarnom natječaju, kao i književna nagrada SFERA, koja se dodjeljuje najuspješnijim književnim radovima.
 
Ove godine na svečanosti dodjele nagrada sudjelovali su i počasni gosti poput nagrađivanog britanskog književnika i dobitnika Artur C. Clark nagrade Adrian Tchaikovsky, zatim znanstvenik i SF ilustrator Autun Purser te poznati filmski redatelj Timo Vuorensola.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a