E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Potpisan Program kulturne suradnje s Portugalom
15.5.2018. - Tijekom boravka predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Portugalu potpisan je Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Portugalske Republike na poziv Marcela Rebela de Souse, predsjednika Portugalske Republike.

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici

Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Portugalske Republike u područjima jezika, obrazovanja i znanosti, kulture, športa i mladih za razdoblje 2018.-2021., kojeg je 11. svibnja u Lisabonu, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpisala državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, a u ime Vlade Portugalske Republike Program suradnje potpisala je Ana Paula Zacarias, državna tajnica za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Portugalske Republike.
 
FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici

Programom suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Portugalske Republike u područjima jezika, obrazovanja i znanosti, kulture, športa i mladih za razdoblje 2018. – 2021. nastavlja se kulturna suradnja čiji je međunarodno pravni okvir ustanovljen Ugovorom između Republike Hrvatske i Portugalske Republike o suradnji na području kulture, prosvjete i znanosti, potpisanom u Lisabonu 14. travnja 1998. (NN – MU, br. 13/98), koji je stupio na snagu 22. listopada 1998. godine (NN, 5/99).

Ovim se Programom potiče suradnja dviju zemalja u područjima jezika, osnovnog i srednjeg obrazovanja, znanosti i visokog obrazovanja, kulture i umjetnosti, športa i mladih te se otvaraju mogućnosti poticanja projekata suradnje sa svrhom promicanja hrvatskog i portugalskog jezika i kulture, u obje zemlje. U cilju očuvanja i promicanja razvoja kulture i umjetnosti, obje zemlje će temeljem ovoga Programa suradnje poticati razmjenu osoba i aktivnosti, informacija i promidžbe o kulturnim i umjetničkim projektima i programima, koji vode boljem uzajamnom razumijevanju i znanju o umjetnosti i baštini zemlje druge potpisnice.

U području kulture i umjetnosti osobito se potiče uzajamno sudjelovanje na festivalima i umjetničkim događajima te prevođenje i objavljivanje književnih djela. U sljedećem trogodišnjem razdoblju, temeljem ovoga Programa suradnje poticat će se svaka razmjena kojom se jačaju kulturni odnosi između obiju zemalja, te se omogućuje predlaganja niza zajedničkih aktivnosti kojima će se olakšati i unaprijediti suradnja između dviju zemalja.  (MK/Ured predsjednice RH)Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a