E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila izraze sućuti u povodu smrti književnice Daše Drndić
6.6.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze iskrene sućuti u povodu smrti književnice i profesorice Daše Drndić.   
 
"Odlaskom književnice i profesorice anglistike Daše Drndić Hrvatska je izgubila vrsnu umjetnicu proznog izričaja i kritičke i analitičke misli. Njezin književni opus bitno je obilježio suvremenu hrvatsku književnost, a njegovi odjeci i prijevodi u inozemstvu uvelike su utjecali na afirmaciju hrvatske kulture. Svojim prepoznatljivim književnim stilom i pomnim istraživanjem detalja dotaknula je brojne neuralgične točke koje su presudno oblikovale i njezinu osobnu povijest. Upravo to ispreplitanje javne i osobne povijesti uz dobro poznavanje činjenica njezinu književnom i autobiografskom djelu daje dodatnu vrijednost svjedočanstva vremena.
 
Napuštajući nas nakon posljednje bitke koju je hrabro i dostojanstveno vodila, ali nažalost nije uspjela dobiti, Daša Drndić zauzima povlašteno mjesto u suvremenoj hrvatskoj književnosti kao neizostavnoj dionici srednjoeuropskoga umjetničkog kruga i naslijeđa.
 
S tugom se opraštamo od Daše Drndić, hrvatske Belladonne, književnice strasno privržene traženju istine, autorice širokih interesa, kozmopolitske kulture i intelektualnog gospodstva. U ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime upućujem vam iskrenu sućut."
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a