E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Desk Kreativna Europa ima prvu Kreativnu ambasadoricu
7.6.2018. - Desk Kultura Hrvatska započinje svoju promo kampanju pod nazivom "Kreativni ambasadori". Svaki mjesec predstavit ćemo ambasadora ili ambasadoricu Deska koji poznaje program Kreativna Europa i prednosti koje on donosi. 
   


Iznimno smo ponosni što je prva ambasadorica Deska hrvatska književna teoretičarka i književna kritičarka prof. dr.sc. Helena Sablić Tomić iz Osijeka, dekanica Umjetničke akademije u Osijeku koja je povukla sredstva iz Kreativne Europe za lutkarski projekt All Strings Attached.

Projekt je trajao dvije godine a sudjelovali su Cividale del Friuli kao nositelj, Lutkovno gledališče Ljubljana, Títeres Etcétera iz Granade i Umjetnička akademija u Osijeku. Cilj projekta bilo je očuvanje i promocija tradicije lutkarstva iz prvih desetljeća 20. stoljeća s teorijskog i praktičnog kuta - velikim brojem seminara i radionica, brojnim stručnim radovima okupljenim u četiri biltena te restauracijom dijela lutaka korištenih u velikoj putujućoj interaktivnoj izložbi. Izložba je prošla sve gradove sudionika projekta, a s njom su putovale i tri predstave partnera projekta, između ostaloga i u Osijeku u sklopu Lutkokaza. Osim u matičnim gradovima, projekt All Strings Attached, kao jedan od najvećih aktualnih lutkarskih projekata, predstavljen je diljem Europe pa tako i na najvećem lutkarskom festivalu na svijetu, Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes, u francuskom gradiću Charleville- Mézières.

http://deskkultura.hr/Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a