E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Suvremeni ples i emocije u Orahovici (Virovitičko – podravska županija) 30. studenog 2017. godine

Suvremeni ples i emocije u Orahovici (Virovitičko – podravska županija) 30. studenog 2017. godine

Redateljica Natalije Manojlović i dramaturginja Ivana Đule s predstavom „Tri sestre“ i radionicom „Reći ću ti tijelom“,  gostovale su 30. studenog 2017. godine u Srednjoj školi Stjepana Ivšića u Orahovici. Predstavu u produkciji teatra &TD iz Zagreba, koja je bazirana na istoimenoj drami A. P.  Čehova, izvele su plesačice suvremenog plesa Ivana Pavlović, Martina Tomić i Petra Chelfi. Programu je prisustvovalo 130 učenika od 15 do 18 godina te profesori/ice Ida Milković, Valerija Zubak, Dragan Zubak, Mirjana Steiner, Mirko Kufner, knjižničar Damir Najmenik, pedagoginja Snježana Konopek i ravnatelj Zorislav Milković.

Kroz program nastojalo se učenicima prikazati način, kako se kroz pokrete mogu manifestirati i prikazati različite emocije. Predstava je iz tog razloga lišena dramskog teksta te je on translatiran u neverbalni izvedbeni kod. Karakterna obilježja triju sestara kao i atmosfera cijelog dramskog djela izgrađeni su isključivo jezikom pokreta izvođačica.

Nakon predstave izvođačice su vodile radionicu na kojoj se kroz razgovor pokušalo približiti učenicima svijet suvremenog plesa, kako nastaje predstava i kako se ples i pokret mogu koristiti u kreativnom procesu. S učenicima  se prolazilo kroz vježbe, igre i zadatke koje su izvođačice koristile u stvaranju predstave, a koje im omogućuju osvještavanje vlastitog tijela i njegovog pokretanja te aktivaciju neverbalnog koda izražavanja.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature