E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Sjene uspavale Bellu u Druškovcu Humskom (Krapinsko-zagorska županija) 30. studenoga 2017.

Sjene uspavale Bellu u Druškovcu Humskom (Krapinsko-zagorska županija) 30. studenoga 2017.

Program Uspavanka za Bellu održala se u 30. studenoga 2017. godine  u Osnovnoj školi Viktor Kovačić u Humskom te područnim školama Druškovec, Prišlin, Lupinjak, Brezno i Taborsko. U programu je sudjelovalo 11 učenika od 1. do 4. razreda i 12 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Djeci se kroz kazališnu predstavu prikazuje teatar sjena – silueta te im se nakon izvedbe kazališne predstave kroz radionicu objasnilo kako funkcionira svijet sjena te što se sve može raditi sa jednim ili više izvora svijetla. Izvođači su strpljivo objašnjavali tehničku stranu izvođenja predstave kako bi djeca mogla u vlastitom domu stvoriti kazalište sjena.

Koristeći siluete tijekom radionice djeca su kroz igru učila o igri svijetla i sjene te efektima koji se događaju prilikom udaljavanjem i približavanjem izvora svijetla od objekta. Osobito im se svidjela mogućnost uvećavanja i smanjivanja životinjskih likova poput lava i miša te trenutak kada miš svojom veličinom nadjača lava.
 

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature