E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Korak ka plesu u Senju (Ličko – senjska županija) 28. studenog 2017. godine

Korak ka plesu u Senju (Ličko – senjska županija) 28. studenog 2017. godine

Program "Korak  ka plesu" održan je 28. studenog 2017. godine u Srednjoj školi Pavla Ritera Vitezovića u Senju. Izvedbu u Senju pogledalo je 50 učenika od 1. do 4. razreda te tri odgojno – obrazovna djelatnika.

Program je realiziran kao izvedba plesne predstave "Točka sabiranja", predstave BADco autorica Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec, u izvedbi Ane Kreitmeyer i Ivane Pavlović i radionica koja je uslijedila nakon izvedbe predstave.

Namjera programa je komunikacija o plesu kroz plesnu izvedbu te razgovor i upoznavanje učenika sa suvremenim plesom, suvremenim plesnim predstavama i procesima stvaranja umjetničkog procesa. Kako je predstava o komunikaciji između dva tijela, kao i o komunikaciji u plesu i o plesu, radionica je bila ključna za dublje razumijevanje samog umjetničkog rada. Koristeći različita sredstva, sukladno  temi predstave, kroz vježbe i zadatke polaznike se angažira da kroz praktično iskustvo osvijeste važnost pokreta ali i pitanje dijaloga kao komunikacijskog formata.

Predstava je ispraćena pljeskom i pozitivnim reakcijama publike za izvedbu, a na radionici su učenici svojim pitanjima i izvedbama potvrdili razumijevanje prikazanog programa.
 Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature