E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Psić Viljo obavio kupovinu u Gornjem Mihaljevcu (Međimurska županija) 28. studenoga 2017.
 
Psić Viljo obavio kupovinu  u Gornjem Mihaljevcu (Međimurska županija) 28. studenoga 2017.

U Dječjem vrtiću Zipka u Gornjem Mihaljevcu 28. studenoga 2017. godine održan je program Kazališna predstava Iš'o Viljo u dućan. U programu je sudjelovalo 53-oje djece u dobi do 7 godina, ravnateljica vrtića te šest odgajano-obrazovnih djelatnika.

Izvedbom predstave o psiću Vilji koji odlučuje u potpunosti sam posjetiti dućan i obaviti kupnju potrepština za taj dan, započinje program koji se nastavlja izradom maketa kuća i crtanjem na radionici. Predstavu izvodi glumica – lutkarica Morana Dolenac s kojom su djeca nakon izvedbe pričali o glavnom protagonistu psiću Vilji i o načinu izvođenja predstave s lutkarskim rekvizitima.

Nakon izvedbe djeca su, potaknuta dogodovštinama psića Vilje, živahno razgovarala i raspravljala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Pusti me, mogu ja to sam/sama“.  Cilj radionice je razviti samopouzdanje i samostalnost kod djece u izvršavanju svakodnevnih radnji te svijesti o traženju pomoći i savjeta u slučaju da neku radnju ne mogu samostalno obaviti. Kroz crtanje i bojanje glavnog protagonista iz psića Vilje te paralelnog poticanja na komentiranje sadržaja predstave na radionici se stvorilo okruženje u kojem su djeca s veseljem i zanimanjem izrađivali zadane objekte, makete i iznosili svoja mišljena o predstavi koju su pogledali.

Uz navedeno, polaznici  radionice su se upoznali i s novom likovnom tehnikom izrade manjih maketa kako bi mogli izrađivati makete svoga zavičaja.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature