E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  „Tko se boji muzeja još? – putujuća otočka škrinjica“ u Ozlju (Karlovačka županija) 24. studenoga 2017.

„Tko se boji muzeja još? – putujuća otočka škrinjica“ u Ozlju (Karlovačka županija) 24. studenoga 2017.

U Ozlju, u Osnovnoj školi Slave Raškaj, Lošinjski muzej održao je 24. studenog 2017. g. edukativno – kreativni program pod nazivom „Tko se boji muzeja još? – putujuća otočka škrinjica“. Kustosice Martinela Dragičević i Marijana Dlačić održale su radionicu s 22 učenika 3. razreda te knjižničarkom Ivana Lukšić i učiteljicom Jasminka Žabčić.

U razgovoru s učenicima predstavljeni su umjetnički, povijesni, etnografski i arheološki sadržaji jednog zavičajnog muzeja kao i replike pojedinih muzejskih predmeta koje su učenici mogli uzeti u ruke. Na taj način kopije eksponata mogli su doživjeti ne samo vizualno nego i taktilno.

Uslijedila je likovna radionica definiranja i interpretiranja reprodukcija portreta i (auto)portreta iz fundusa Lošinjskog muzeja kao jednog od najznačajnijih motiva u povijesti umjetnosti. Učenici su temperama slikali dodijeljene im portrete koji su u muzejskim zbirkama izvedeni različitim tehnikama. Riječ je o građi iz fundusa Palače Fritzi, Arheološke zbirke Osor i Muzejsko-galerijskog prostora Kule u Velom Lošinju.  

Kreativnim procesom radioničkog učenja kod djece potaknuto je individualno vizualno percipiranje uz izražajne, stvaralačke sposobnosti. Vladala je ugodna atmosfera u razredu, učenici su uživali u radionici na kojoj su nastali kreativni portreti koji će krasiti prostor škole. Svi zainteresirani pozvani su da dođu na Lošinj kako bi ova lijepa priča dobila svoj nastavak.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature