E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Emocijama do glazbe u Svetvinčentu (Istarska županija) 23. studenoga 2017.

Emocijama do glazbe u Svetvinčentu (Istarska županija) 23. studenoga 2017.

Program Izgradnja zajednice zvukom, tišinom, ritmom održan je u Svetvinčentu 23. studenoga 2017. godine u Osnovnoj školi Svetvinčenat. U programu je sudjelovalo 39 učenika od 5. do 8. razreda, 6 odgojno-obrazovnih djelatnika: Ljiljana Matijaš, Milana Stajčić Jaklin, Mirjana Doblanović Pekica, Diana Macan, Noel Šuran, Kristina Prhat i ravnateljica Ana Radolović.

Program je vodio Branko Trajkov Trak, dugogodišnji bubnjar grupe Zabranjeno pušenje. Nakon kratkog nastupa učenici su učili o načinu korištenja ritma i zvuka, ali i tišine u svrhu prenošenja emocionalnih poruka. Kroz upoznavanje s novim glazbenim instrumentom polaznicima je omogućena sloboda razvijanja vlastite kreativnosti i istraživanje načina oblikovanja emocija putem glazbenog instrumenta.

Osim glazbenog predznaka ova bubnjarska radionica imala je za cilj na zabavan i djeci lako shvatljiv način, kroz kreativni proces stvaranja glazbe u sinergiji s tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama koncentracije, naučiti ih iskazivanju emocij.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature