E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Uz pomoć padobrana do Starog Petrovog Sela (Brodsko-posavska županija) 22. studenoga 2017. godini

Uz pomoć padobrana do Starog Petrovog Sela (Brodsko-posavska županija) 22. studenoga 2017. godini

U Starom Petrovom Selu  održana je 22. studenoga 2017. godine radionica Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba Glavom u oblacima. Radionici je prisustvovalo 30 učenika 3. i 4. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića te tri odgojno-obrazovne djelatnice.

Radionica u trajanju od 90 minuta,  uz uvodni razgovor o znanstvenicima Davidu  Schwarzu i Faustu Vrančiću, uključivala je i projekciju kratkog filma o Faustu Vrančiću pod nazivom Sanjam. Film je poslužio kao uvod u prezentaciju o Faustu Vrančiću i njegovim izumima od kojih su različiti modeli padobrana izazvali posebno oduševljenje kod okupljenih učenika. Praktičan dio radionice bio je usmjeren prema izradi različitih modela padobrana prema nacrtima  Fausta Vrančića iz djela Machinae novae.

Učenici su s interesom pratili radionicu i sudjelovali u razgovoru te pokazali veliku  spretnost u izradi modela padobrana. Radionicu je vodila Kosjenka Laszlo Klemar.
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature