E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Čarolija čipke u Dobropoljani na Otoku Pašmanu (Zadarska županija) 20. studenog 2017. godine

Čarolija čipke u Dobropoljani na Otoku Pašmanu (Zadarska županija) 20. studenog  2017. godine

U Dječjem vrtiću Pašman u Dobropoljani na Otoku Pašmanu 20. studenog 2017. godine održana je likovna radionica pod nazivom Čarolija čipke. U radionici su sudjelovale voditeljica Nina Licul, asistentica na  Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te studentice diplomskog studija Likovne pedagogije Lucija Matak, Darija Tkalčević i Anja Alić, a prisustvovalo je 25 djece od 3 do 6 godina, a aktivno su sudjelovale i ravnateljica vrtića i odgajateljica Agata Korenić i odgajateljica Milena Ćosić.

Cilj radionice bio je upoznavanje djece s  monotipijom, najjednostavnijom grafičkom tehnikom, te upoznavanje i poticanje ljubavi prema kulturnim vrednotama hrvatske baštine – čipkarstvu. Djeca su imala priliku naučiti i vidjeti različite tehnike izrade čipke: pašku čipku na iglu, hvarsku čipku od agave i lepoglavsku čipku na batiće.

Uz pomoć različitih matrica i papira djeca su kroz igru pokušala izraditi raznovrsne motive čipke. Rezultat je bio uspješan i raznolik, a djeca su se zabavila osmišljavanjem i kreiranjem različitih motiva.


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature