E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Charlie Chaplin nasmijao djecu u Čaglinu (Požeško-slavonska županija) 20. studenoga 2017.

Charlie Chaplin nasmijao djecu  u Čaglinu (Požeško-slavonska županija) 20. studenoga 2017.

Program  Sedmi kontinent održan je u Čaglinu 20. studenoga 2017. godine u Osnovnoj školi Stjepan Radić. U programu je sudjelovalo 117 učenika i 6 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Nakon interaktivnog desetominutnog uvodnika koji je proveo filmski kritičar Nino Kovačić započela je projekcija filma Mališan (Charles Chaplin, 1921.). Djeca su reagirala vrlo pozitivno, ponajprije jer se radi o filmu u kojem je naglasak na zvukovima i glazbi te je priča jednostavna i prepoznatljiva s puno humorističnih elemenata i različitih filmskih tehnike i stilova koji potiču znatiželju. Nakon projekcije djeca su dobila priliku upoznati filmskog animatora Martina Babića, čija specijalnost je lutka-film i stop-animacija, s kojim su interaktivno razgovarali o njegovom zanimanju.
Po završetku projekcije potaknuta je argumentirana rasprava o filmu Mališan među sudionicima. Djeca su vrlo zainteresirano sudjelovala u raspravi i razmjeni dojmova te iznosila svoja mišljenja o osnovnim elementima filma poput glazbe, zvuka, glume, snimanja i montaže. Analiza filma je izvedena prema unaprijed pripremljenom obrazovnom materijalu u kombinaciji s interesima i reakcijama djece.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature