E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Nepospremljene igračke pronašle put do Rasinja (Koprivničko-križevačka županija) 17. studenog 2017. godine

Nepospremljene igračke pronašle put do Rasinja (Koprivničko-križevačka županija) 17. studenog 2017. godine

U Rasinji 17. studenog 2017. godine u Dječjem vrtiću Igra održan je plesna predstava Nepospremljene igračke i likovno-plesna radionica. Predstavu je pogledalo te u programu sudjelovalo 18-ero djece u dobi od 2 do 6 godina i odgajateljice Josipa Dejanović i Ivana Knapić te ravnateljica Gabrijela Golub.

U predstavi su plesale Tea Vlahović, Jelena Guštin, Marija Lučić, Stošija Zrinski te Klara Lovrečki, a koreografirala ju je Jasna Čižmek Tarbuk. Likovnu radionicu vodila je i organizirala Franica Grbić, dok je plesnu vodila Jasna Čižmek Tarbuk.

Neposlušna djevojčica koja svoje igračke dovodi u neugodne situacije te ih nakon igre ne sprema glavna je protagonistica predstava Nepospremljene igračke. Predstava na šaljiv i zabavan način prenosi djeci poruku o potrebi da budu odgovorna i uredna. Šarena scena i zanimljivi kostimi dodatno približavaju svijet igračaka publici.

Nakon predstave održane su likovne i plesne radionice koje su djeca, po grupama, naizmjence pohađala. Dok su na likovnoj radionici crtala, bojala i izrezivala igračke inspirirane predstavom, na plesnoj radionici su učila plesati ples vlakića i zajedno s voditeljicom osmišljavali novu koreografiju baziranu na Seint Sanesovu glazbu Plesa slonova.


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature