E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Glavom u oblacima u Orehovici (Krapinsko - zagorska županija) 17. studenoga 2017. godine

Glavom u oblacima u Orehovici (Krapinsko - zagorska županija) 17. studenoga 2017. godine

17. studenog 2017. godine Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba predstavio je u Orehovici radionica Glavom u oblacima . Radionica je pod vodstvom Kosjenke Laszlo Klemar održana u Osnovnoj školi Stjepana Radića. Prisustvovalo je 18 učenika od 1. do 4. razreda te dvije odgojno-obrazovne djelatnice.

Radionica u trajanju od 90 minuta uključivala je uvodni razgovor o znanstvenicima Davidu  Schwarzu i Faustu Vrančiću tijekom kojeg je učenicima bio prikazan  kratki filma o Faustu Vrančiću Sanjam te prezentaciju o njegovim izumima s naglaskom na izum padobrana. Praktičan dio radionice potaknuo je učenike da kreiraju svoje vlastite modele padobrana  prema nacrtima iz djela Fausta Vrančića Machinae novae.

Učenici su sa zanimanjem pratili sadržaj i sudjelovali u razgovoru te pokazali iznimnu spretnost u izradi modela padobrana. Prilikom izrade padobrana posebno su se usmjerili  na pitanja o načinu funkcioniranja mehanizama koji su potrebni da se padobran pravilno otvori te su raspravljali o strahu koji se može javiti prilikom leta s padobranom. 
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature