E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2017.  >  Chorus angelicus svojim pjevanjem razbudio publiku u Ernestinovu (Osječko-baranjska županija) 17. studenoga 2017.

Chorus angelicus svojim pjevanjem  razbudio publiku  u Ernestinovu (Osječko-baranjska županija) 17. studenoga 2017.

Varaždinski zbor Chorus angelicu prezentirao je svoj program Od jednog glasa do polifonog pjevanja na primjeru djela Claudia Monteverdija u Osnovnoj školi Laslovo u Erenestinovu 17. studenoga 2017. godine. U programu je sudjelovalo 104 djece u dobi od 7 do 15 godina i 12 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Zbor je na jednostavan i zabavan način (pjesmom, scenskom igrom i riječima) polaznicima programa prezentirao stilska razdoblja renesanse i baroka. Kako bi se što bolje navedena razdoblja prezentirala jedan dio izvođača bio je odjeven u odjeću iz razdoblja renesanse, dok je drugi dio svojim odjevnim predmetima predstavio razdoblje baroka. U spomenute povijesne kontekste postavljen je čuveni talijanski glazbenik Claudio Monteverdi te su članovi zbora određene skladbe iz njegovog bogatog opusa prezentirali kroz izvedbu ali i kroz razgovor i diskusiju s polaznicima. Tijekom različitih izvedbi izvođači i voditelji programa postepeno su definirali osnovne pojmove višeglasnog pjevanja.

Program je uključivao radionicu pod vodstvom profesorice Jadranke Težački tijekom koje je prisutnima objasnila princip funkcioniranja pravilnog disanja tijekom vokalnih izvedbi. Polaznici su kroz zajedničko izvođenje vježbi razgibavanja, pravilnog držanja i disanja i sami mogli probati koliko je vježbe potrebno za pravilno izvođenje vokalnih nastupa.  Pjevačica Vlasta Migač je tijekom radionice objasnila vokalnu tehniku, a zatim istu vježbala s učenicima i nastavnicima kroz izgovor kratkih i zabavnih riječi.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature